+31-229-213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Jeugd Commissie

HOORN – Kom je ook zeilen bij WSVH? Waterpret gegarandeerd!

Lijkt zeilen je een coole sport, of heb je al wat ervaring in een zeilboot? Dan is zeilen bij  Watersportvereniging Hoorn zeker iets voor jou! In mei start het zeilseizoen voor kinderen vanaf 7 tot en met 18 jaar. Schrijf je nu alvast in!

Beginner of ervaren, je kunt op alle niveaus zeilles krijgen. De beginners stappen in een oerbetrouwbare Optimist. Ben je al wat meer ervaren dan kun je overstappen naar de Zoom8, of naar zeilboten waarin je met z’n tweeën kan varen, zoals de RS Feva en de 420.

Het plezier in het zeilen staat voorop bij alle instructeurs. Zij zijn ervaren zeilers en in het bezit van een instructeursdiploma.
De lessen worden gehouden vanuit de verenigingshaven in Hoorn. We beschikken over eigen boten, een eigen instructie- en omkleedruimte.  Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door  Watersportvereniging Hoorn en is inbegrepen in het lesgeld. Je zorgt zelf voor de juiste kleding, waaronder het verplichte zwemvest.

Schema lesdagen, tijden en niveaus

In 2018 geven wij dagelijks les op de maandag tot en met vrijdag en indien gewenst voor de gevorderde zeilers ook in het weekend ( extra lessen naast de avondlessen waarop de kinderen les hebben )
De indeling zal na de inschrijving gemaakt worden, op leeftijd en zeilniveau. Voor les in een tweemansboot is minimaal CWO 2 eenmansboot vereist.

Na inschrijving ontvangt u een email of uw kind is geplaatst en op welke dag. Wij proberen aan alle wensen te voldoen maar inschrijven is geen bewijs van plaatsing!

Seizoen 2018 start in mei. De exacte data ontvangen jullie op de kenningsmakings bijeenkomst op vrijdag 6 april.

Wedstrijdzeilen
Wij proberen voor volgend jaar ook een extra avond in te plannen voor kinderen die willen gaan deelnemen aan wedstrijden. Wij gaan uitleg geven over wedstrijdenbanen, tactiek en regels. Wil je hieraan mee gaan doen geef dit dan even aan op het inschrijfformulier, je krijgt van ons een bericht als dit gaat lukken en wanneer !

Altijd les, ongeacht weersomstandigheden
De lessen gaan altijd door. Indien er door weersomstandigheden niet kan worden gezeild, krijgen de leerlingen les in theorie en het leggen van knopen. Tijdens de vakanties zijn er geen lessen. De lessen gaan in seizoen 2018 van start in de week van 7 mei !

Kielbootzeilen voor de oudere jeugd en ouders!
Ook in 2018 gaan wij weer verder met het zeilles geven in een kielboot voor oudere jeugd en volwassen. Welke boot het precies wordt weten wij nu nog niet maar gezien de ervaring vorig jaar zullen de lessen waarschijnlijk worden gegeven in diverse boten.
Wil je meer informatie hierover of wil je je aanmelden stuur dan even een korte mail naar
Jeugd@wsvhoorn.nl en wij nemen contact op.

Programma 2018 ( voorlopig )
6 april. Kennismakingsavond
7 april Zwemvest test in zwembad De Waterhoorn
juni Midzomer
15-16 september afzeilen
21-22-23 september Frieslandkamp

Andere data die belangrijk ( maar ook leuk zijn ):

Inschrijven?
Vanaf medio maart 2018  is het mogelijk om in te schrijven voor het seizoen 2018. Klik hier voor het inschrijfformulier. Helaas VOL is VOL !. De kosten voor 2018 zijn € 120,00 inclusief lidmaatschap Watersportverbond. Hiervoor krijg je minimaal 10 lessen ( er zijn er 12 mogelijk ) en alle het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de WSVH. ( alleen zwemvest en juiste kleiding dien je aan te schaffen ). Wij proberen alle inschrijvingen ook te plaatsen maar het kan wel eens voorkomen dat voor een bepaalde avond of lesgroep niet iedereen geplaatst kan worden. Inschrijven betekend niet dat je automatisch geplaatst wordt, dit horen jullie medio maart.

Meer informatie?
Heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Mail naar jeugd@wsvhoorn.nl