+31-229-213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Jeugd Commissie

HOORN – Kom je ook zeilen bij WSVH? Waterpret gegarandeerd!

Lijkt zeilen je een coole sport, of heb je al wat ervaring in een zeilboot? Dan is zeilen bij  Watersportvereniging Hoorn zeker iets voor jou! In mei start het zeilseizoen voor kinderen vanaf 7 tot en met 18 jaar. Schrijf je nu alvast in!

Beginner of ervaren, je kunt op alle niveaus zeilles krijgen. De beginners stappen in een oerbetrouwbare Optimist. Ben je al wat meer ervaren dan kun je overstappen naar de Zoom8, of naar zeilboten waarin je met z’n tweeën kan varen, zoals de RS Feva en de 420.

Het plezier in het zeilen staat voorop bij alle instructeurs. Zij zijn ervaren zeilers en in het bezit van een instructeursdiploma.
De lessen worden gehouden vanuit de verenigingshaven in Hoorn. We beschikken over eigen boten, een eigen instructie- en omkleedruimte.  Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door  Watersportvereniging Hoorn en is inbegrepen in het lesgeld. Je zorgt zelf voor de juiste kleding, waaronder het verplichte zwemvest.

Schema lesdagen, tijden en niveaus

In 2019 geven wij dagelijks les op de maandag tot en met vrijdag en mogelijk voor de gevorderde zeilers ook in het weekend ( extra lessen naast de avondlessen waarop de kinderen les hebben )
De indeling zal na de inschrijving gemaakt worden, op leeftijd en zeilniveau. Voor les in een tweemansboot is minimaal CWO 3 eenmansboot vereist en 13 jaar oud.

Na inschrijving ontvangt u een email of uw kind is geplaatst en op welke dag. In maart hoort u of uw kind definitief geplaatst kan worden en op welke dag. Wij proberen aan alle wensen te voldoen maar inschrijven is geen bewijs van plaatsing!

Seizoen 2019 start in mei. De exacte data ontvangen jullie op de kenningsmakings bijeenkomst op vrijdag 12 april.

Wedstrijdzeilen
Wij proberen voor volgend jaar ook een extra avond in te plannen voor kinderen die willen gaan deelnemen aan wedstrijden. Wij gaan uitleg geven over wedstrijdenbanen, tactiek en regels. Wil je hieraan mee gaan doen geef dit dan even aan op het inschrijfformulier, je krijgt van ons een bericht als dit gaat lukken en wanneer !
Deze wedstrijdtraining is voor de optimist maar dit jaar komt er ook een RS en/of 420 wedstrijdgroep (waarschijnlijk op woensdag ). De vrijdagavond is de avond voor de ouderen jeugd 2 mansboot, lekker relax varen en chillen!

Altijd les, ongeacht weersomstandigheden
De lessen gaan altijd door. Indien er door weersomstandigheden niet kan worden gezeild, krijgen de leerlingen les in theorie en het leggen van knopen. Tijdens de vakanties zijn er geen lessen. De lessen gaan in seizoen 2019 van start in de eerste week van mei ! De exacte data volgen na de kennismakingsavond.

Programma 2019 ( voorlopig )
12 april. Kennismakingsavond
13 april Zwemvest test in zwembad De Waterhoorn
juni Midzomer
6-7-8 september Frieslandkamp
22 september afzeilen

Andere data die belangrijk ( maar ook leuk zijn ):

Combi Zuiderzee
9 juni Amstelmeer
16 juni Hoorn
30 juni Enkhuizen
15 September Combi finale Hoorn

Inschrijven?

Vanaf februari 2019  is het mogelijk om in te schrijven voor het seizoen 2019. Helaas zijn de meeste avonden al vol en hebben wij de inschrijving via de website gesloten.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, wil je dit jaar varen dan kun je een mail sturen naar: jeugd@wsvhoorn.nl en wij gaan kijken of wij je nog kunnen plaatsen voor dit seizoen en anders plaatsen wij je op de wachtlijst.

De kosten voor 2019 zijn € 120,00 inclusief lidmaatschap Watersportverbond. Hiervoor krijg je minimaal 12 lessen (meer is mogelijk) en alle het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de WSVH. (alleen zwemvest en juiste kleding dien je aan te schaffen).

Meer informatie?
Heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Mail naar jeugd@wsvhoorn.nl