+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

EK flying junior in Stellendam eind juli
Good old Theo Remmerswaal( en Lisa) was medeorganisator van dit EK en hij zeilde redelijk rond met een 13e plaats in een veld van 36 boten.

Challenge Cup begin september in IJmuiden
Is een wedstrijd met start in IJmuiden naar Lowestoft in Engeland en na een dagje fish en chips etc weer terug naar IJmuiden. Een aanrader!! In de ORC 3 deelnemers waaronder de Pelgrim van Rimmer Stumpel. En zij wonnen ’t overall klassement, proficiat!! Bij de terugtocht naar Hoorn ging ’t mis in de sluis van IJmuiden, mast gebroken etc. Dus de boot even in reparatie.

Open Belgisch Kampioenschap Finnklasse  10-11 september in Oostende.
In een veld van 15 boten behaalde Tobias Kirschbaum een mooie bronzen plak en werd oud Olympisch zeiler Sebbe Godefroid uit België de winnaar met een gelijk aantal punten als Hein van Egmond (zilver)

Zuiderzeeweek medio september in Hoornprijsuitreiking etcells
De Zuiderzeeweek is  een samenwerking tussen de WSV en de Ned, Ver. Van Kustzeilers met o.a.Allert Mastenbroek, Wouter Kieft en Ellen de Koning aan het roer. Zij zorgden voor mooie potjes en dat op een plek zonder last te hebben van het beruchte fonteinkruid.
Bij de ORC klassen waren er tot mn verbazing geen Hoornse deelnemers, zijn die alleen nog aan het toerzeilen?
Bij de etchells met 5 deelnemers werd een officieus kampioenschap gezeild.
Het team van Ane vd Schaaf, Hans Kieft en Robert Borghuis werd de “kampioen”.
Het team van Mark Leek en Frans en Arjen Maarsen  tweede en het team van Otte v Apeldoorn, Hans v Dam en Willem Asselbergs derde.(bijlage foto met 3 mannen)
Bij de J 22 met 13 deelnemers werd een officieel open Nederlands klasse kampioenschap gezeild.
Het team van Gideon Mastenbroek met o.a. de twee zusjes Verdoorn  werd netjes tweede achter het kampioensteam van Michel Lautier.(bijlage foto met ca 10 mensen)

Delta Lloyd Landelijke Combi Finale – 11 september

Deze finale is het kindje van Ivonne Kirschbaum en we hopen dat zij er nog lang mee door gaat. Op onze haven/terrein 230 open bootjes, met jeugdzeilers uit het hele land. Allert Mastenbroek als wedstrijdleider op de optimist  A en B, Splash en Laser 4.7 baan en Evgenia Kuznetsova als wedstrijdleider op de optimist C baan. En vele WSVérs als vrijwilliger actief. Bij de Laser 4.7 heeft Tristan Melgers een mooie 3de plaats behaald en Emma Siewers op plaats 11. In de Optimist B plaats 36 voor Gwendolyn Melgers en plaats 60 voor Reinier Stumpel. Volgend jaar ook deelnemers van onze jeugdzeilopleiding?prijsuitreiking

Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen in vele klassen medio september in Medemblik.
Leendert Faber was daar actief in de wedstrijdorganisatie, een potential om Allert te ondersteunen cq t.z.t. als wedstrijdleider ?
Aardige prestaties in enkele klassen van WSV leden.
In de Finn klasse met 58 deelnemers en een sterk veld met o.a. Nicolas en Roy Heiner een 5e plaats voor Douwe Broekens en een 7e plaats voor Tobias Kirschbaum.
In de 49ER FX klasse een 4e plaats voor Marieke Jongens bij 10 boten.
In de laser radiaal klasse plaats 19 voor Scott Meintjes bij 52 boten.
In de laser 4.7 plaats 31 voor Tristan Melgers en een 45e plaats voor Emma Siewers bij 47 boten.
En in de Contender klasse een 8e plaats voor Rik Torborg bij 18 boten.