+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Race evenement:  7 wedstrijden Open voor alle kajuitzeiljachten, op zondagen met de laatste wedstrijd op zaterdag met aansluitend een feest.

Omschrijving evenement: Het winterwedstrijd-comité van de WSV Hoorn nodigt u van harte uit voor deelname aan de wedstrijden van het komende winterseizoen. In het winterseizoen organiseren wij maandelijks een wedstrijd op de zondagmiddag. Elk kajuitzeiljacht kan deelnemen, een officiële ORC of IMS rating is niet nodig en ook niet leden van de WSV Hoorn zijn van harte welkom. Ons doel is een aantrekkelijke wedstrijd te maken waarbij iedereen een kans heeft om te winnen. Het afgelopen seizoen waren er onder de winnaars zowel langzame als snelle schepen en zijn de circa 50 inschrijvingen vaak binnen korte tijd na elkaar gefinisht..

De wedstrijd: Hoe gaat het in zijn werk. Gebaseerd op de weervoorspelling bepalen we een wedstrijdbaan. Om deze baan te kunnen berekenen gaan we uit van een referentie schip, een Sigma 33. Met de variabelen zetten we een baan uit die de Sigma in 2:30h kan varen. Op basis van de rating van de deelnemende schepen wordt de zeiltijd van elk schip berekend. Door nu niet iedereen gelijk te laten starten maar gelijktijdig te willen laten finishen komt het unieke van onze wedstrijd naar boven. Ieder schip krijgt zijn eigen starttijd, waardoor alle schepen in theorie gelijktijdig kunnen finishen. Hier zit ook het aantrekkelijke van de wedstrijd, aan het einde van wedstrijden komen alle schepen bij elkaar, het schip dat als eerste finisht, is de winnaar.

De haven: De Verengingshaven is een aantrekkelijke haven, leden en niet leden zijn in de winter van harte welkom.  Er is uitgebreid toezicht omdat de haven operationeel blijft. Voor de winterstormen biedt de haven voldoende beschutting. Er is permanente stroom op de steigers en het tarief voor de winterperiode is aantrekkelijk. U kunt voor een winterligplaats contact op nemen met de havenmeester Ben Evers tel . 0229-213540

Banen of route met afstand: Er wordt een uitgelegde wedstrijdbaan gevaren. De banen zijn een driehoek lus met kruisrakken of windward leeward baan. De lengte varieert afhankelijk van de windsterkte tussen de 10 en 15 mijl met start en finish in de haven van Hoorn.

Veiligheids-categorie: De wedstrijden worden gevaren volgens de Regels voor Wedstrijdzeilen, de bepalingen van het KNWV maar bovenal de bepalingen van het Winterwedstrijdcomité. De uitrusting en zeilvoering van de jachten dienen te voldoen aan de voorschriften van de ORC. Ontheffing kan worden verleend. Indien uw uitrusting niet aan de ORC voorschriften voldoet dient u dit te melden bij het wedstrijdcomité. Daarnaast is het dragen van een zwemvest en uitluisteren op marifoon kanaal 88 verplicht.

Sluitingsdatum inschrijving: Elke wedstrijddag om 10.30 uur bij de infobalie.

2018-2019
4

11

25

November

November indien 4 Nov. vervalt.

November

9

16

December indien 25 Nov. vervalt

December

13

20

Januari

Januari indien 16 Dec. of 13 Jan. vervalt

10 Februari
10

24

Maart

Maart indien 10 Feb. of 10 Mrt. vervalt

6 April op zaterdag inclusief eindfeest

 De notice of Race hier downloaden.

 Prijsuitreiking: ± 16.30 in het clubgebouw van de WSV Hoorn