+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie van de w.s.v. Hoorn houdt zich bezig met het organiseren van wedstrijden voor alle voorkomende soorten zeilboten. Dus kleine én grote. Daarvoor is het nodig om een goed materieelbestand in bedrijf te hebben en te houden. Dat geeft natuurlijk ook weer de nodige onderhoudswerkzaamheden, die grotendeels in eigen beheer worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door liefhebbers en specialisten.

Hetzelfde geldt voor het daadwerkelijke uitvoeren van een zeilwedstrijd, waarvoor al gauw 20 vrijwilligers worden ingezet in diverse taken, zoals beachmasters (verkeersregelaars) schippers op de grote (boeienlegger en startschip) en de kleinere (rubberboten van 5 meter met 50 pk buitenboord motoren) schepen voor allerlei taken, zoals uitleggen en corrigeren van de baan, het redden van omgeslagen of lekgeslagen deelnemers en het functioneren als startschip, waarop dan weer een aantal mensen voor het hijsen van vlaggen, bijhouden van tijd en het geven van geluidsseinen, observatie van de deelnemers tijdens start en de overige wedstrijd en het verwerken van uitslagen. En dan nog de organisatie van protestcomité, persassistentie, prijsuitreiking, organisatie van omlijstende feestjes of maaltijden.

Verder dient de wedstrijdcommissie regelmatig kopij te verstrekken aan de Hoornblazer, het verzorgen van een wedstrijdkalender elk jaar voor de vergadering in september. De wedstrijden worden geleid door een wedstrijdleider, die opgeleid dient te zijn voor die taak, bij het Watersportverbond. Zelfs tot Internationale kwalificatie is mogelijk, daarvan hebben wij er enige in opleiding.