+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Welkom jeugdzeilers

 

We gaan de uitdaging aan! Naast het jeugdzeilen is er een programma opgesteld boordevol leuke activiteiten: zeiltraining in de meivakantie, zeilkamp in de zomervakantie en wegens groot succes gaan we weer lekker zomerzeilen in de zomervakantie. Durf jij de uitdaging aan? Doe dan mee met één of meer Combi’s van NoordWest. Bij deelname aan twee combiwedstrijden ben je ook welkom bij CombiNL, hier op onze eigen vereniging.

Lees deze pagina goed door.

Veel zeilplezier – de jeugdcommissie

Zeilkamp wk 1 (12-15 juli 2021)

In week 1 van de schoolvakanties vond het allereerste zeilkamp plaats bij WSV Hoorn. Bekijk hier de foto's van de zeilkamptoppers.

Zeilkamp wk 6 (16-19 aug 2021)

In week 6 van de schoolvakanties stond in het teken van het Zeilkamp. Bekijk hier de foto's van de zeilkamptoppers. Met dank aan Bodina Tol voor het maken van de foto's.

Zeilles voor volwassenen

Wil je ook leren zeilen? Dat kan we geven niet alleen zeilles aan kinderen maar vanaf nu organieren we ook zeilles voor volwassenen. Je krijgt dan les op een J22. De groepen zijn klein (2 cursisten)...

Jeugdcommissie gaat opgeruimd van start

De jeugd gaat opgeruimd van start. Wil je het hele artikel lezen? Ga dan naar de Hoornblazer nummer 2021-03

Vrijwilliger in de spotlight

De vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Wil je weten wie dit keer in de spotlights wordt gezet? Bekijk hier wat de foto's en lees verder in de Hoornblazer

Terras De Loods vanaf vandaag open

De terrassen mogen weer open dus ook het terras van De Loods! Vandaag zaterdag 22 mei is het zover. Tussen 16.30 en 20.00 uur is ons terras open. Ook zijn we morgen 23 en maandag 24 mei open tussen...

Optuigdag

Aankomende zaterdag 24 april gaan we de jeugdboten weer klaarmaken voor het seizoen! Vanaf 13.00 uur beginnen we met tillen, boenen en soppen. Daarna gaan we de boten weer tuigen en controleren. ...

2e Handsmarkt (4 april) geannuleerd!!

Helaas hebben wij de 2 hands markt van 4 april moeten annuleren wegens Covid-19 beperkingen.Mogelijk wordt deze naar een latere datum verplaatst. Houd de site in de gaten.

Vakantiezeilen van start

Dit jaar kunnen de jeugdzeilers die reeds in het bezit zijn van CWO1 ook tijdens de vakantie lekker varen en pret maken. Of ze dat in hun eigen boot willen doen of ze een boot van de vereniging...

Leren zeilen

CWO1, 2 en 3 

Om te leren zeilen zijn er drie niveaus waarin we lesgeven CWO 1 (beginners), CWO 2 (gevorderd) en CWO 3 (vergevorderd). Dit nationaal erkend lessysteem is ontwikkeld door de Hiswa en Watersportverbond. In stappen leer je de kneepjes van het zeilen en eindig je als een volwaardige zeiler. Zodra je CWO 3 hebt gehaald kun je overstappen naar de gevorderde/ wedstrijdgroep in de 1 of 2-mansboot

Deelname

Dedeel te nemen aan het jeugdzeilen ben je minimaal 7 jaar oud en in het bezit van zwemdiploma B.

Verder heb je nodig:

Surfpak
Waterschoenen of soepele schoenen die nat mogen worden
Felgekeurd zwemvest (die niet over je hoofd schiet als je in het water belandt)

 

We beschikken over eigen boten, een instructie- en kleedruimte. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de watersportvereniging en is inbegrepen in het lesgeld.

De kosten bedragen 110 euro excl. lidmaatschap (40 euro). 

Boten

De jongste kinderen tot ong. 12 jaar varen in de Optimist. De jongeren boven de 12 krijgen les in een Zoom of zelfs in een Laser.

Lessen

Na de meivakantie gaan we van start. De lessen lopen door tot in september. Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen. We eindigen aan het einde van het seizoen van mee een gezellige afsluitdag.

 De lessen gaan altijd door. Indien er door weersomstandigheden niet kan worden gezeild, krijgen de leerlingen les in theorie en het leggen van knopen.

Optimist

Gevorderde/wedstrijdgroep

Durf jij de uitdaging aan om te surfen over de golven of te dromen van een olymische medaille?

Je vaart de lessen met je eigen optimist. Heb je geen eigen optimist? Dan is het mogelijk om er eentje tegen een klein bedrag te gebruiken. De boot mag je dan ook uiteraard gebruiken voor de wedstrijden.

Wedstrijden

Bij de gevorderde/ wedstrijdgroep ga je echt de uitdaging aan. Hier leer je alle kneepjes van het zeilen van startprocedures tot rolltack, maar ook hoe je het beste over de golven kan sturen. Dat gaan we natuurlijk ook oefenen. Op deze manier word je steeds beter en ben je helemaal voorbereid voor de wedstrijden van Combi NoordWest.

De wedstrijden van Combi NoordWest zijn mooi in de buurt (Amstelmeer, Hoorn, Enkhuizen en Alkmaar). Voor meer informatie kijk dan op CombiNoordWest.nl.
Heb je (een deel van de) ronde gedaan aan het eind van het seizoen? Dan strijd je op onze vereniging voor de mooiste prijzen tegen alle jeugdzeilers van Nederland bij de CombiNL.

Zoom/Laser

Heb je je CWO 1,2, en 3 en uit de optimist gegroeid dan vaar je lekker in een Zoom of Laser. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen of je mee doet aan de wedstrijdtraining of dat je gewoon op een rustig tempo je zeilkwaliteiten verbetert.

Doe je mee aan de wedstrijdtraining en heb je een eigen boot? Dan staat de Combi NoordWest en Combi NL zeker op het programma.

RS Feva/Laser2

CWO 1,2 of 3 (2-mans)

Tweemansboot varen is niet alleen gezellig, maar ook uitdagend. We starten met de basis, hoe tuig je de boot op? Hoe moet je samen werken, wie heeft welke taak aan boord. Eigenlijk start je opnieuw met leren zeilen, maar dan met zijn tweeen. Om deel te nemen is het niet nodig al een maatje te hebben. De samenstelling van de bemanning wordt juist regelmatig gewisseld. Daar leer je het meeste van.  

Deelname

CWO3 (eenmansboot)

Je wordt dit jaar 13 of ouder

RS Feva/Laser2

Gevorderde/
wedstrijdtraining

Heb je meer zeilervaring in de RS Feva dan wordt het tijd om je voor te bereiden voor de wedstrijden. De nadruk zal dan ook liggen op starten, wedstrijdjes varen, oefenen om de boothandeling te verbeteren en tacktieken aan te leren om als eerste over de finish te gaan. Ook hier geldt dat het niet nodig is om al een maatje te hebben. Aan Combi NoordWest in Hoorn doen je natuurlijk wel mee. Voor degene die geen zin hebben in wedstrijd training, maar wel zeilervaring met zijn tweeën opdoen? Dan kan natuurlijk ook!

Onze instructeurs

Het plezier in het zeilen staat voorop bij alle instructeurs. Zij zijn ervaren zeilers en in het bezit van een CWO- Jeugdzeil-instructeursdiploma en bijna allemaal in het bezit van vaarbewijs II. Jaarlijks wordt hun kennis van het lesgeven weer even opgefrist en/of uitgebreid. Aangezien wij het belangrijk vinden dat alle kinderen veilig kunnen sporten, hebben wij Veilig Sportklimaat hoog in onze vaandel. Dit betekent dat alle instructeurs zijn gescreend en een VOG-verklaring hebben.

 Wilt u iets vragen? Mail ons: jeugd@wsvhoorn.nl

 

Word ook jeugdzeilinstructeur

Kun je goed zeilen? Ben je 16 jaar of ouder?

Meld je nu aan: jeugd@wsvhoorn.nl