+31-229-213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Kom je ook zeilen?

Waterpret gegarandeerd!

 

Lijkt zeilen je een coole sport, of heb je al wat ervaring in een zeilboot? Ben je tussen de 7 en 18 jaar?

Dan is jeugdzeilen bij Watersportvereniging Hoorn zeker iets voor jou!

Agenda

6-7-8 september Frieslandkamp

15 september Combifinale

22 september afsluiting jeugdzeilseizoen

Inschrijven Jeugdzeilen

 

 

 Helaas zijn de meeste avonden al vol en hebben wij de inschrijving via de website gesloten. Wil je volgend jaar zeilen? Stuur dan een mail naar: jeugd@wsvhoorn.nl. We plaatsen je op de lijst en zodra de inschrijving voor 2020 wordt geopend, krijg je bericht.

Afsluitdag Jeugdzeilen groot succes

Op zondag 22-09-2019 was een succesvolle afsluitdag voor alle jeugdzeilers van WSV Hoorn. In de ochtend hadden onze jeugdzeilers van CWO1 & CWO 2...

Hoe werkt het?

Jaarlijks worden er jeugdzeilen gegeven in de verenigingshaven in Hoorn.

We beschikken over eigen boten, een instructie- en kleedruimte. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de watersport-vereniging en is inbegrepen in het lesgeld. Je zorgt zelf voor de juiste kleding, waaronder het verplichte zwemvest.

De lessen gaan altijd door. Indien er door weersomstandigheden niet kan worden gezeild, krijgen de leerlingen les in theorie en het leggen van knopen.

 

Wanneer zijn de lessen?

Vanaf eind april-begin mei gaan we starten met de lessen. Er worden zeker 12 lessen gegeven. Tijdens de vakanties zijn er geen lessen.

In welke boten worden er gevaren?

Beginner of ervaren, je kunt op alle niveaus zeilles krijgen. De beginners stappen in een oerbetrouwbare Optimist. Ben je al wat meer ervaren dan kun je overstappen naar de Zoom8, of naar zeilboten waarin je met z’n tweeën vaart, zoals de RS Feva of 420.

Leren zeilen

 Om te leren zeilen zijn er drie niveaus waarin we lesgeven CWO 1 (beginners), CWO 2 (gevorderd) en CWO 3 (vergevorderd). Dit nationaal erkend lessysteem is ontwikkeld door de Hiswa en Watersportverbond. In stappen leer je de kneepjes van het zeilen en eindig je als een volwaardige zeiler. Zodra je CWO 3 hebt gehaald kun je overstappen naar de 2-mans boot, wedstrijd of 15+groep.

Wedstrijdzeilen

Wil je liever leren wedstrijdzeilen? Dat kan ook. Er wordt uitleg geven over wedstrijdenbanen, tactiek en regels. Maar we gaan dat natuurlijk ook oefenen. Deze wedstrijdtraining is voor de optimist maar dit jaar is er ook een RS Feva groep.

15+groep

De tieners vanaf een jaar of 15 kunnen zeilen en hoeven niet meer voor een diploma. Toch zorgen de instructeurs dat er wat wordt bijgeleerd en bijgeschaaft. Samen met de leeftijdsgenootjes heerlijk varen op het Markermeer. Tijdens deze les wordt er gevaren in Zoom8, RS Feva of 420.

Onze instructeurs

Het plezier in het zeilen staat voorop bij alle instructeurs. Zij zijn ervaren zeilers en in het bezit van een CWO- Jeugdzeil-instructeursdiploma en bijna allemaal in het bezit van vaarbewijs II. Jaarlijks wordt hun kennis van het lesgeven weer even opgefrist en/of uitgebreid. Aangezien wij het belangrijk vinden dat alle kinderen veilig kunnen sporten, hebben wij Veilig Sportklimaat hoog in onze vaandel. Dit betekent dat alle instructeurs zijn gescreend en een VOG-verklaring hebben.

 Wilt u iets vragen? Mail ons: jeugd@wsvhoorn.nl

 

Word ook jeugdzeilinstructeur

Kun je goed zeilen? Ben je 16 jaar of ouder?

Meld je nu aan: jeugd@wsvhoorn.nl