+31-229-213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Kort relaas van de eerste winterwedstrijd van het nieuwe seizoen. De haven ligt weer vol en gelukkig met ook weer veel enthousiaste
deelnemers voor de nieuwe serie winterwedstrijden. Afgelopen zondag is de eerste uit de serie van 7 gevaren. Het comité was weer tijdig op de haven. Met een warme bak koffie van Kees werden de berekeningen voor de baan van die dag uitgewerkt. Nog even de diverse windverwachtingen raadplegen en de definitieve Windward – Leeward baan gegevens opgegeven aan onze boeienkoning. In het veld de bovenboei positie  aanpassen op de werkelijke windrichting en verwachtte krimp hiervan.  Inmiddels liepen de inschrijvingen binnen en hebben zich naast 20 oud bekenden,  6 nieuwe schepen ingeschreven en op een na allen voor de gehele serie.
Top! Wij heten de volgende nieuwelingen van harte welkom:

  • Rob Vooren met zijn Dehler 35cr ‘Brandaan
  • Klaas Visser met zijn Benetau Firts 24 ‘Södra Ende
  • Ciske Dillerop met zijn Spirit 36  ‘Touch of Wind
  • Bertine van Dijk met haar Beneteau 210 Spirit ‘Zoef
  • Okke van Mourik met zijn X362 ‘Xquise
  • Hette Hoekema J35

Helaas kon Okke dit keer niet starten wegens motor problemen. Na het welkomstwoord van onze WSV voorzitter Knoek van Soest gevolgd door het Palaver konden de schepen het water op. De wind had toch andere plannen met ons en kromp veel eerder en meer dan verwacht. Alleen het eerste ‘in de windse’ rak was er voor velen nog een met een lange en een korte slag. Het verdere verloop van de wedstrijd verliep als het ware als ‘een rondje om de kerk’ waarbij de bovenboei de rest van de middag zelfs met een knik in de schoot  bezeild was.
Voordeel was dat iedereen tijdig kon finishen aangezien de wind er die middag ook al de brui aan gaf. Het was dit keer dan niet zo spectaculair maar leverde wel gezellige passages en mooie plaatjes op. 24 november staat de volgende wedstrijd op de agenda en wij hopen jullie allen dan weer te zien. Als er lezers zijn met een boot die nog niet meedoet maar dit wel overweegt, kom dan de 24e en schrijf je ook in. 

Bekijk de foto’s klik hier