+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Sailability

Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is zeilen voor jou mogelijk.
Heb je altijd al eens willen zeilen? Wil je kennismaken met deze heerlijke watersport? Maar heb je het door omstandigheden, welke dan ook, niet eerder aangedurfd? Of, ben je al een ervaren zeiler en wil je dit vaker doen?
Sailability WSV Hoorn zorgt ervoor dat ook jij kunt (leren) zeilen! Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en kom naar onze zeildagen.
 
SAILABILITY WSV HOORN
De Watersportvereniging Hoorn organiseert een tiental zeildagen waar deelnemers onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer. De eerste zeildag staat gepland op 9 mei aanstaande.
De deelnemers maken tijdens de zeildagen kennis met de zeilsport. Er wordt gevaren in Hansa 303, 303 s en de skud. Deze boten kunnen niet omslaan en niet zinken. Als je nog niet zelfstandig kunt zeilen gaat er altijd een instructeur mee. Daarnaast wordt je ook nog begeleid door vrijwilligers in een volgboot.
Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen. Met andere woorden: “Veiligheid staat natuurlijk voorop”.
Er zijn voorzieningen waarmee iedereen aan boord kan komen. De speciaal ontworpen bootjes kunnen worden aangepast aan specifieke wensen. Bijvoorbeeld: voor mensen met weinig zitbalans worden de boten voorzien van een speciaal zitje, kussens en schuimrubber. Uiteraard zijn er zwemvesten beschikbaar.
 
GA OVERSTAG EN MELD JE AAN
Heb je een lichamelijke beperking en wil je graag (leren) zeilen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan voor deze of een van de andere unieke zeildagen. Stuur een mail naar sailability@wsvhoorn.nl. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegezonden. Deelname kost € 15,00 per keer. Dit is voornamelijk ter dekking van de directe kosten zoals de brandstof voor de begeleidingsboten en onderhoud van het materiaal. Je mag dan 1 ½ uur zeilen. Meer informatie over aangepast zeilen (en leuke video’s) lees je op www.sailability.nl.
 
DATA EN LOCATIE
De andere data waarop de zeildagen dit jaar worden georganiseerd zijn;23 mei,13 juni, 27 juni, 11 juli, 25 juli, 8 augustus, 22 augustus, 5 september, 19 september.
De zeildagen vinden plaats bij Watersportvereniging Hoorn aan het Julianapark 1 in Hoorn. Er is een aangepast toilet en een traplift naar de kantine.
 
WORD VRIJWILLIGER BIJ SAILABILITY HOORN.
Voor de door de Watersportvereniging Hoorn georganiseerde tien zeildagen waar deelnemers met een beperking onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger help je bij het op- en aftuigen van de boten, het in- en uitstappen van de zeilers en het instrueren en/of begeleiden van de zeilers op het water. De zeilers beleven veel genoegen aan hun zeilbeurt. Hier onderdeel van uit te mogen maken als vrijwilliger geeft een zeer fijn gevoel. Als vrijwilliger ben jij een aantal van de zeildagen actief. Het aantal bepaal jezelf. Mensen die een rubberboot mogen besturen (vaarbewijs B) en/of ervaren zeilers zijn die instructie kunnen geven zijn van harte welkom. Mocht je deze capaciteiten niet of nog niet voldoende hebben meldt je dan toch aan. Aan begeleiding in de rubberboot en/of hulp op de wal is ook altijd behoefte.
De eerste zeildag staat gepland op 09 mei aanstaande. De andere zeildagen zijn op 23 mei,13 juni, 27 juni, 11 juli, 25 juli, 8 augustus, 22 augustus, 5 september, 19 september. Ga net als de zeilers overstag en meld je aan. Stuur een mail naar sailability@wsvhoorn.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. De zeildagen vinden plaats bij Watersportvereniging Hoorn aan het Julianapark 1 in Hoorn.