+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Sailability WSV Hoorn

De Watersportvereniging Hoorn organiseert samen met de Stichting Sailability Nederland een tiental zeildagen waar deelnemers onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer. De eerste zeildag staat gepland op 13 mei aanstaande.
De deelnemers maken tijdens de zeildagen kennis met de zeilsport. Er wordt gevaren in Hansa boten. Deze boten kunnen niet omslaan en niet zinken. Als je nog niet zelfstandig kunt zeilen gaat er altijd een instructeur mee. Daarnaast wordt je ook nog begeleid door vrijwilligers in een volgboot.
Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen. Met andere woorden: “Veiligheid staat natuurlijk voorop”.
Er zijn voorzieningen waarmee iedereen aan boord kan komen. De speciaal ontworpen bootjes kunnen worden aangepast aan specifieke wensen. Bijvoorbeeld: voor mensen met weinig zitbalans worden de boten voorzien van een speciaal zitje, kussens en schuimrubber. Uiteraard zijn er zwemvesten beschikbaar.

Ga overstag en meld je aan

Heb je een lichamelijke beperking en wil je graag (leren) zeilen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan voor deze of een van de andere unieke zeildagen. Stuur een mail naar sailability@wsvh.nl. Je
krijgt dan een aanmeldingsformulier toegezonden. Deelname kost € 15,00 per keer. Dit is voornamelijk ter dekking van de directe kosten zoals de brandstof voor de begeleidingsboten en onderhoud
van het materiaal. Je mag dan 1 ½ uur zeilen. Meer informatie over aangepast zeilen (en leuke video’s) lees je op www.sailability.nl.

Data en locatie

De andere data waarop de zeildagen dit jaar worden georganiseerd zijn;13 mei, 27 mei, 4 juni, 2 juli, 15 juli, 22 juli,5 augustus, 19 augustus, 2 september, 10 september.
Als door de weersomstandigheden de zeildagen niet door gaan,gebruiken we 26 augustus als reservedag De zeildagen vinden plaats bij Watersportvereniging Hoorn aan het Julianapark 1 in Hoorn. Er is een aangepast toilet en een traplift naar de kantine.