+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Passanteninformatie

Tarieven 2021

Liggeld passanten € 1,90 per meter (zomertarief/niet leden)
Douche gratis
Elektra € 0,30 per Kwh
Wasmachine € 5,10
Wasdroger € 2,50 als havenmeester aanwezig is
Water Gratis (uitsluitend t.b.v. consumptie,  dek wassen e.d. verboden)
Wifi Gratis

Voorzieningen

De havenmeesters

Richard de Rooij, Rinus van Dijke en gedurende het winterseizoen Kees Ridder zijn de havenmeesters en hebben als zodanig de dagelijks leiding over alle activiteiten op de haven.

Zij zijn te vinden in het havenkantoor gevestigd op de begane grond in het clubhuis/restaurant De Loods. U kunt bij hen terecht voor het toewijzen van een ligplaats, het takelen van een schip (tot 1.500 kg) of het stallen van een trailer.


Onze havenmeesters ontvangen u gastvrij op onze haven en maken u  wegwijs op ons terrein.

U kunt ze per telefoon bereiken:            +31(0)229-213540
E-mail kan ook, dan naar:                       havenmeester@wsvhoorn.nl (t.b.v. informatie, reserveringen, e.d. niet spoedeisend)

Havenkantoor/ clubgebouw/restaurant De Loods

 • Douches dames/heren 24 uur toegankelijk   /*
 • Toiletten dames/heren 24 uur toegankelijk  /*
 • Wasmachine en wasdroger overdag toegankelijk   /*
 • Balie havenmeester (zomer 08:00-18;00/ winter 09:00-17:00)
 • Betalen liggeld (contant of PIN)
 • Wifi toegang (login en password)
 • Informatie
 • Toegang tot Restaurant (event. met stoellift)

/*   De code van de nachtdeur die toegang geeft tot het clubhuis alsmede die van de loopdeur in het hek voor toegang tot het haventerrein indien de poort is gesloten staat op uw havenbrief vermeld.

Haven

 • Nieuwe en brede steigers
 • Golfbreker
 • Water (gratis) en stroom op de steigers
 • Wifi in de hele haven (gratis toegang met inlog en password, te verkrijgen bij de balie)
 • Grote afvalcontainer (gescheiden afval)
 • Vuilwaterpomp
 • Stortplaats chemisch toilet
 • Restaurant “De Loods” gevestigd op 1e etage van het clubhuis is de maanden juni/augustus   5 dagen per week geopend (maandags en dinsdags gesloten) vanaf 15.00 uur, de keuken is vanaf 17.00 uur open

Omgeving

Bereikbaarheid WSV Hoorn

Hoorn ligt aan de Noordzijde van het Hoornse Hop. De stad is de moeite waard en is uitstekend aan te varen met vrijwel iedere wind. Ook ideaal als uitvalsbasis voor bezoek aan het achterland; bijvoorbeeld Amsterdam (25 min per trein). Als u vanaf Enkhuizen komt dient u even op te letten bij de Nek. Houdt enige afstand van de kustlijn en er is niets aan de hand.

Bij Hoorn aangekomen vaart u tussen de havenlichten door. Vervolgens kunt u kiezen uit diverse jachthavens. Als u doorvaart richting Hoofdtoren, dan vindt u daar de jachthaven van de WSV Hoorn met meldsteiger aan stuurboordzijde (voor de sluis rechtsaf).

Het in de zomermaanden woekerende Fonteinkruid kun u makkelijk vermijden door bij af- en aanvaart van Hoorn de gele Sportboeien aan te houden en zo de Westwal van het Hoornse Hop vrij te varen.

De stad Hoorn

Deze stad van de Scheepsjongens van Bontekoe (1618) ademt nog altijd de rijkdom van de VOC. Alleen zijn de kruidnagel, peper, en andere specerijen, die toen uit verre landen hier aan land werden gebracht, vervangen door onder andere watersport en toerisme.

Het centrum met zijn monumentale gebouwen, waaronder de Waag en het West-Fries museum, zijn van een unieke schoonheid. En wie oog heeft voor detail raakt niet uitgekeken. Hier groeit het besef dat we ooit een rijk land zijn geworden.

Aan winkels, terrasjes, cafeetjes en restaurants geen gebrek. Dit alles ligt allemaal op loopafstand, maar het begint al in de haven zelf. Neem bij mooi weer plaats op het terras van ons restaurant De Loods (bij slechter weer binnen), geniet van al het lekkers dat op u afkomt en bewonder een subliem uitzicht over de haven, de oude stad met de Hoofdtoren en het water.  Voor kinderen is er voldoende te beleven.

Hoorn is tevens het vertrekpunt van de Museum Stoomtram die naar Medemblik pendelt. Naast het Centrum voor Varend Erfgoed op het Oostereiland is ook het Museum van de 20e eeuw is een bezoekje meer dan waard.