+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Op de wedstrijdbanen(2019 nr.1)
Het wedstrijdzeil seizoen van onze leden is in de winter rustig, maar er zijn enkele nieuwtjes te melden.
Richting Olympische Spelen Tokyo 2020 hebben Marieke Jongens met Odile van Aanholt verdere stappen gezet richting Tokyo in de 49erfx. Bij de Worldcup in februari in Miami een 8e plaats bij 35 deelnemers.
Het andere Nederlandse team Annemieke Bekkering/ Annet Duetz was niet in Miami. Het ’t blijft een harde strijd wie naar Tokyo mag namens Nederland.
Groot nieuws is natuurlijk dat erelid Lobke Berkhout met Afrodite Zegers weer in de 470 dames is gestapt om een medaille te halen in Tokyo.
Bij de 470 dames is het team Anneloes Bekkering/Mandy Mulder ook in de race voor een ticket voor Tokyo.
Bij de World Cup in februari in Miami scoorden Lobke en Afrodite een 7e plaats bij 28 deelnemers. Anneloes en Mandy waren niet van de partij.
Coen de Koning is dit jaar weer trainer/ coach van de Nacra 17 teams van Denemarken. Die teams waren niet in Miami.

De winterwedstrijden van de WSV
Na 3 frisse potjes staat Cees Meeuwissen van de 30 deelnemers op kop met een kleine voorsprong. De tussenstanden staan op de site en in de Hoornblazer.

De 10 Etchells van de WSV
Onze etchells organiseren deze winter hun eigen wedstrijden o.l.v. Leendert Faber. De etchells willen kortere wedstrijden en meer wedstrijden op 1 dag. Voorlopig staat team Danish Blue op kop. Gaan we deze tussenstanden ook op de site vd WSV terug vinden?
Zodra de reguliere 7 avondwedstrijden zijn gezeild organiseren de etchells aansluitend tot eind juli nog 5 avondwedstrijden op de woensdagavonden. Interesse om mee te doen met je kajuitzeilboot of open boot? Mail dan even naar info@etchellsholland.nl

Europacup laser 7-8-9 juni door de WSV Hoorn
Uit meerdere landen zullen ca 150 lasers mee gaan doen. De inschrijving staat ook o.a. open voor jongens en meisjes van 12 tm 15 jaar in de laser 4.7 klasse. Mi een kans voor de oudere optimistkids van onze vereniging. Informatie staat op de WSV site of meld je bij onze wedstrijdcommisaris.

Bel, app of sms even als ik je wedstrijdzeil resultaat ben vergeten! 0619784321.
En mail als je wil reageren op dit artikel naar j.l.kieft@ziggo.nl