+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Op weg naar de Olympische Spelen Tokyo 2020
Lobke Berkhout (met Afrodite Zegers) in de 470 dames hebben na het WK in Japan medio augustus nog het Olympisch testevent gezeild in Japan. Een 9e plaats van de 20 teams. Nog niet op medaille koers?
Het wedstrijdzeilen nadert einde seizoen
Medio augustus het officieuze kampioenschap Etchells bij de WSV
8 deelnemers. Team Maarse kampioen, team Zandt/Faber 2e en team Bolscher de derde plaats.
Eind augustus 24 uurs race met finish in Medemblik
Weinig wind dit jaar dus een lastige 24 uurs. 39 deelnemers in ORC 3. Tanja Heringa werd 18 in deze klasse, Allert Mastenbroek 19 en Entjes 26.
15 september combi finale bij de WSV
Weer ca 125 jeugdige zeilers/zeilsters uit heel Nederland in 7 jeugdklassen. Koen Mesman was de beste op plaats 30 van de 40 deelnemers in de optimist junior. Bij de optimist groen was Bart Gravendijk 32 vd 41 deelnemers. In de RS Feva 5 deelnemers. Hier werden Stijn Zijp/Jan Ficke keurig 2 en Hugo v Amstel met Harm Ficke derde.
Ivonne Kirschbaum en Henk van der Veer, dank voor de organisatie van vele jaren combi finale’s.
Medio september Open Dutch Championship in 15 klassen in Medemblik
In de Finnjollen een mooie 4e plaats voor Tobias Kirschbaum(29 deelnemers). En Rick Thorborg een 10e plaats in de Contender(21 deelnemers). Marcelien Bos en Marieke Jongens een zesde plaats bij het

Medio september de 8 uurs van de WSV Karperkuil
Een derde plaats in zijn nieuwe boot voor onze webmaster Bas v Iersel.
Medio september het Vrijbuiter weekend in Loosdrecht voor 15 klassen
Sterke velden in de meeste klassen. In de Flying junior een 2e plaats voor Theo Remmerswaal( 12 deelnemers).In de Spanker ook een 2e plaats voor Coert Kool met zn zoon(10 deelnemers). En JJ Visser met zn zoon een 4e plaats in de Sailhorse(9 boten).Chris Visser in zn 12 Voetsjol was er niet bij in een groot veld jollen.
Medio september Lelystad Regatta in Lelystad
In de Double Handed een 12e plaats voor Tanja en Matthys Hardeman vd 17 boten
Begin oktober de v Uden Reco Regatta in Medemblik
Edwin de Koning met zn team wint de ORC 3(4 deelnemers)
Begin oktober de 200 mijls solo met start en finish in Lelystad
Een wedstrijd voor de echte bikkels. In 4 en een halve dag met 3 verplichte rustpauzes 200 mijl solo zeilen en de beste strategie bedenken. 114 deelnemers die met harde wind zijn gestart waaronder 5 WSV boten. Tanja Heringa werd 23e overall en winnaar van baan 5, Peter Schermer 38e, Ronald Meeuwissen 44e en Joost Ter Velde 77. Allert Mastenbroek kreeg als snel problemen en scoorde een dnf.
Medio oktober het EK windsurfer bij de WSV
Ons (ere) lid Stephan vd Berg won op een ouderwetse windsurfer in 1984 goud op de Olympische Spelen in Amerika. Stephan was de kartrekker voor dit EK op een moderne windsurfer en ook deelnemer. Stephan werd 4e in de havenrace vd ca 110 deelnemers. Al deze deelnemers werden op het EK in verschillende gewichtsklassen ingedeeld. In de medium groep werd Stephan Europees kampioen van de 22 deelnemers en broer Ron in de lightweight groep 9 vd 24 deelnemers. Ook werd een klassement bijgehouden voor het Nederlands kampioenschap met andere gewichtsklassen. In de light klasse werd Stephan 2e en broer Ron 10e van de 22

Medio oktober Boerenkoolcup in de Finnklasse op Loosdrecht
46 Finnjollen aan de start. Douwe Broekens keurig een vierde plaats. Tobias Kirschbaum en Coert Kool in de achterhoede doordat ze 4 wedstrijden een DNC scoorden.
Bel, app of sms even als ik je wedstrijdzeil resultaat ben vergeten! 0619784321.
Of mail als je wil reageren op dit artikel naar j.l.kieft@ziggo.nl

deelnemers.