+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Op weg naar de Olympische Spelen Tokyo 2020
Ons (ere)lid Lobke Berkhout(met Afrodite Zegers) in de 470 dames hebben nog 1 resultaat nodig voor een ticket naar Tokyo.
Bij het WK 2019 470 dames in Japan begin augustus moest dat resultaat geboekt worden. Door een 12e plaats in een veld van 39 boten werd voldaan aan de eisen van World Sailing en gaan Lobke en Afrodite namens Nederland naar de Olympische Spelen van 2020 in Japan. Van Harte!!!! Voor Lobke wordt ’t de derde keer dan zij mag deelnemen aan de Olympische Spelen en voor Afrodite de tweede keer in de 470 dames.

Het wedstrijdzeilseizoen voor alle andere leden is ook in volle gang
Medio mei Almere Regatta in Muiderzand
Het team van o.a. Matthys Hardeman met de J 80 werd 6 in een veld van 9 boten.
Het team van Peter Korver ook in de J 80 werd 8.
Medio mei Harlingen Terschelling Race
De Varg met oa Klaas Poeze en Peter Zomerdijk was er weer bij. In hun klasse een 6e plaats van de 40 deelnemers. De Windancer van Cees v Diepen was er ook. Heen een 25e plaats van de 40 deelnemers in zn klasse, retour een dnf.
Eind mei europacup Sailhorse op de Oudegaaster Brekken
Van de 28 deelnemers uit 3 landen werden Jan Jacob en Niels Visser netjes 13 de.
Laser wedstrijden met Hemelvaart en Pinksteren bij de WSV
Met Hemelvaart waren ca. 120 lasermasters en met Pinksteren ca 120 jeugdiger laser zeilers te gast bij ons. De deelnemers kwamen uit 10 landen. Helaas nog geen deelnemers van de WSV. Mede dankzij Monique Cath als spin in het web in de organisatie en de vele vrijwilligers van de WSV( dank aan ronselaar Bart Koolmeijer) mooie evenementen voor de WSV en de laser zeilers.

Woensdagavond wedstrijden van de WSV
Na 7 avondwedstrijden is in klasse 1 Edwin de Koning de winnaar ( 5 deelnemers), in klasse 2 wint Hans Romanesko ( 11 deelnemers) en bij de etchells team Maarse( 9 deelnemers)
Ans Tervoort en haar team, dank voor de organisatie van vele jaren avondwedstrijden.
Medio juni combi Zuiderzee bij de WSV
Na 3 wedstrijddagen op het Amstelmeer, in Enkhuizen en in Hoorn scoort de WSV met het aantal deelnemers en de prestaties goed in het overall klassement van deze combi. De WSV is nog niet actief bij de laser 4.7 en de splash. In de optimist klasse 14 deelnemers, waarvan 12 van de WSV. Een mooie tweede plaats voor Mira Regtering en een derde plaats voor Jelle Neefjes.
In de optimist groen 16 deelnemers, waarvan 5 van de WSV. Finn Romanesko werd keurig derde in dit veld.
Bij de RS Feva 8 deelnemers, waarvan 4 van de WSV. De top 3 waren wsv ers, tw.
Harm Ficke/Hugo v Amstel op plaats 1, Stijn Zijp/Frans Drion op plaats 2 en Milan Groen/Ralph vd Voet op plaats 3.
Weer dank aan Ivonne Kirschbaum voor de organisatie van de Combi Zuiderzee.
Medio juni Rondje Texel voor catamarans
Bram Kockx plaats 72 en Lisa Westerhof 146 van de 213 deelnemers.
Eind juni Etchells Worlds Texas USA
De boot in een container naar Amerika laten brengen, 1 week tp trainen en dan mee doen aan de Worlds. Dat deden ons Etchells team Maarten Jamin, Hans Bolscher, Marijn Driessen en Hugo Vrolijk. In de etchells varen veel professionele teams dus voor onze amateurs was t’ lastig om een goed resultaat te boeken. Uiteindelijk een 32e plaats van de 37 boten. En 4 e amateurteam.
Tweede serie avondwedstrijden
Naast de etchells deelname van een surfer,een sailhorse, de Varg, een catamaran, de Windancer, een zeilpas J 22,een hunter sonata, de Onverra, de SimplyJ etc. De laatste twee avonden zeilde onze RS Feva jeugd mee op een grotere boot zoals een etchells. De overall uitslagen zijn nog even geheim. Een leerpuntje voor Gert Jan Zandt en Leendert Faber?
Begin juli het ONK Finnklasse masters in Port Zeelande
Roy Heiner werd op afstand de kampioen, maar een mooie 4 e plaats voor Tobias Kirschbaum van de 57 deelnemers.
Begin augustus Worlds Match Race Dames in Zweden
12 teams uit 8 landen waaronder het Dutch Match Racing Team. In dit team van 5 dames o.a. onze dames Marcelien Bos- de Koning en Marieke Jongens met de bekende en ervaren stuurvrouw Rene Groeneveld. Na de round robin plaats 9 maar via de herkansing toch geplaatst bij de laatste 8 teams. Na winst in de kwartfinale werd er verloren in de halve finale en in de kleine finale om plaats 3. Maar de vierde plek in dit sterke veld is natuurlijk prima.

Bel, app of sms even als ik je wedstrijdzeil resultaat ben vergeten! 0619784321. Of mail als je wil reageren op dit artikel naar j.l.kieft@ziggo.nl