+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Op weg naar de Olympische Spelen Tokyo 2020

Marieke Jongens ( met Odile van Aanholt) in de 49erfx grijpen naast het ticket voor Tokyo.

Lobke Berkout(met Afrodite Zegers) in de 470 dames hebben nog 1 resultaat nodig voor een ticket naar Tokyo.

Bij de Worldcup in april in Genua, na winst in de medalrace een eerste plaats voor Marieke Jongens( met Odile van Aanholt) in de 49erfx van de 48 deelnemers. Het andere Nederlandse team Annemieke Bekkering/ Annet Duetz werd 9 in Genua. Dat betekende een voorsprong van 10-2 voor de stand in de Nederlandse selectie voor Tokyo. Het EK in Weymouth met 58 deelnemers was beslissend voor de Nederlandse selectie. Bekkering/Duetz wedren daar 2e en Europees kampioen. Mede door veel dagen met harde wind kwamen Marieke Jongens(met Odile v Aanholt) niet verder dan een 20e plaats. Bekkering/Duetz wonnen daardoor de Nederlandse selectie met 11-10 en gaan daardoor naar Tokyo namens Nederland.

Lobke Berkhout (met Afrodite Zegers) in de 470 dames werden 15e vd 45 boten bij de Princess Sofia Cup in april. Het team Anneloes Bekkering/Mandy Mulder werd daar 13e. Dat betekende een 0-0 stand in de Nederlandse selectie voor Tokyo.

Bij de World Cup in april in Genua scoorden Lobke en Afrodite een 8e plaats bij 34 deelnemers. Anneloes en Mandy werden slechts 31e.

Bij het beslissende EK 470 dames in San Remo met 40 deelnemers een fantastische bronzen medaille voor Lobke en Afrodite en hun concurrenten op plaats 13. Hiermee hebben Lobke en Afrodite de Nederlandse selectie voor Tokyo gewonnen en voldaan aan de eisen van NOCNSF. Voor de definitieve deelname in Tokyo moet Lobke met Afrodite nog voldoen aan de eisen van World Sailing. Bij het komende WK 470 in Japan moeten ze bij de eerste 6 landen eindigen.

Eea betekent dat een (ere) lid van ons waarschijnlijk voor de 3e keer op rij deel neemt aan de Olympische Spelen.

In 2008 in Peking wonnen Marcelien Bos-de Koning met Lobke Berkhout in de 470 dames een zilveren medaille.

In 2012 in London wonnen Lisa Westerhof met Lobke Berkhout in de 470 dames een bronzen medaille en sneuvelde Marcelien Bos in de kwartfinale met het Nederlandse dames matchrace team.

In 2018 in Rio kwam Coen de Koning(met Mandy Mulder) in de Nacra 17 niet verder dan een 16e plaats.

Het wedstrijdzeilseizoen voor alle andere leden is ook in volle gang
De winterwedstrijden van de WSV
Na 7 frisse potjes is Cees Meeuwissen van de 28 deelnemers 1e geworden voor Edwin de Koning en Aad de Koning als 3e. Na 5 kortere potjes is team Maarse/Maarse/Soer winnaar geworden bij de etchells vd 7 deelnemers

ONK J 80 in maart in Muiderzand
Het team van o.a. Matthys Hardeman werd keurig 11 in een veld van 26 boten. Het team van Peter Korver werd laatste met o.a. 5 keer een dns.

De Etchells van de WSV
Onze etchells gaan ook regelmatig trainen met een oude(jonge) bekende van de WSV, Mark Schuurman. Interesse voor zo’n training? Mail even naar info@etchellsholland.nl. De etchells gaan met 1 team mee doen aan het WK Etchells in Amerika.

Woensdagavond wedstrijden van de WSV
Na 3 avondwedstrijden nog volop strijd in klasse1, klasse 2 en bij de etchells. In klasse 1 staat Edwin de Koning aan kop( 4 deelnemers), in klasse 2 Hans Romanesko( 6 deelnemers) en bij de etchells team Leek, Bolscher, Jamin en Marijn( 7 deelnemers) Meer deelnemers zijn welkom, Ans Tervoort zal jullie met open armen ontvangen.

Zodra de reguliere 7 avondwedstrijden zijn gezeild organiseren de etchells aansluitend tot eind juli nog 5 avondwedstrijden op de woensdagavonden. Interesse om mee te doen met je kajuitzeilboot of open boot? Mail dan even naar info@etchellsholland.nl

Tulpen race in de Finnklasse medio april in Loosdrecht/medio mei de Finnale in Hoorn
Een tweede plaats voor Tobias Kirschbaum in de Tulpen race van de 42 deelnemers. En een overwinning van Tobias bij de Finnale in Hoorn(25 deelnemers).

IJ toren race begin mei bij Durgerdam
Een fraaie 1e plaats van team Edwin de Koning in ORC 3 van de 7 deelnemers. Bij de etchells 5 boten van de WSV. Team Otte v Appeldoorn 1e, voor team Mark Leek/Hans Bolscher/Maarten Jamin. En team Jos v Vliet 3e voor team Maarse en team Sjoerd Faber/GJ Zandt.

Europacup laser 7-8-9 juni door de WSV Hoorn
Uit meerdere landen zullen ca 150 lasers mee gaan doen. De inschrijving staat ook o.a. open voor jongens en meisjes van 12 tm 15 jaar in de laser 4.7 klasse. Mi een kans voor de oudere optimist kids van onze vereniging. Informatie staat op de WSV site of mail wedstrijd@wsvhoorn.nl

Bel, app of sms even als ik je wedstrijdzeil resultaat ben vergeten! 0619784321.
En mail als je wil reageren op dit artikel naar j.l.kieft@ziggo.nl