+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Achttien teams hebben zich ingeschreven voor de Nederlandse eredivisie zeilen die in het voorjaar van 2016 van start gaat. Volgende week vrijdag wordt er officieus afgetrapt met een testevenement in Almere.

In juni werd bekend dat er een eredivisie zou komen, die is opgezet naar het voorbeeld van de Duitse topcompetitie in het zeilen, de Segel-Bundesliga. Aan het eind van de competitie mag een vereniging zich een jaar lang Nederlands kampioen zeilen noemen en plaatst het zich voor de Sailing Champions League.

Onder aandacht bij groter publiek

Met de eredivisie zeilen wil het Watersportverbond (KNWV) de wedstrijdzeilende verenigingen sterker maken en de sport bij een groter publiek onder de aandacht brengen.

Simon Keijzer, directeur van de eredivisie zeilen, is blij dat liefst achttien ploegen zich hebben aangemeld. “De reacties sterken ons in onze visie dat de eredivisie zeilen een antwoord is op een behoefte in de zeilwereld. Er zijn aanmeldingen uit het gehele land.”

Het testevenement wordt gehouden op 2, 3 en 4 oktober.

De achttien teams die zich hebben ingeschreven voor de eredivisie zijn: GWV De Vrijbuiter, Jachtclub Scheveningen, K.A.R.Z.V. De Hoop, KNZ&RV Muiden, Koninklijke Watersportvereniging Sneek, KWV De Kaag, KWV Loosdrecht, R.R. & Z.V. Maas en Roer, VWDTP, WSHeeg, WSV Almere Haven, WSV Flevomare, WSV Hoorn, WV Braassemermeer, WV Breskens, WV Giesbeek, WV Lelystad en WV Uitdam.