+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Update maatregelen Coronavirus WSV Hoorn (13-10-2020)

Geachte leden en gasten van de watersportvereniging Hoorn,

Helaas werden we deze maand weer geconfronteerd met beperkende maatregelen i.v.m. Covid-19.

Dit heeft tot gevolg dat ons restaurant ‘de Loods’ gesloten moet worden. Ook heeft het gevolgen voor de wedstrijd liefhebbers. Er zijn beperkende regels voor sportverenigingen. Hierover hebben we afgelopen week contact gehad met de gemeente. Als sportvereniging moeten de douches en kleedruimtes dicht. Voor jachthavens en campings zijn er geen beperkende maatregelen deze keer en de WSV Hoorn mag met instemming van de gemeente de douches en kleedruimtes openhouden ook al zijn we ook een sportvereniging.Sporters mogen we echter niet toelaten in de douches en kleedruimtes. Toiletten mogen gewoon gebruikt door alle aanwezigen.

Wat betekent dit voor het wedstrijdzeilen:

De nieuwe regels samengevat door het watersportverbond:

De overheid heeft op dinsdag 13 oktober de coronamaatregelen aangescherpt. Voor de amateursport betekent dit dat sport voor volwassenen (18 jaar en ouder) in teamverband wordt stilgelegd. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden. Sporten mag alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen en op 1,5 meter afstand.

Het doel van de maatregelen is het aantal besmettingen laten dalen, dit gebeurt nu door contactmomenten en reisbewegingen zo veel mogelijk te minderen. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. Eind oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

De hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten individueel mag en in teamverband met niet meer dan 4 personen op 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal).
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in teamverband blijven trainen en onderlinge wedstrijden varen met kinderen van de eigen vereniging. Wedstrijden tegen/op andere clubs mogen dus niet.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Voor wat betreft de activiteiten op het terrein en in de binnenruimtes van de WSV Hoorn volgt het bestuur de richtlijnen van HISWA-RECRON, gemeente Hoorn, RIVM en de veiligheidsregio Nood Holland Noord. Het haventerrein en de steigers zijn toegankelijk voor leden en gasten, zolang deze zich strikt houden aan het corona-protocol (zie onderstaande richtlijnen) en de instructies van de havenmeester.

  •  HOUD U AAN DE AANWIJZIGINGEN VAN DE HAVENMEESTER
  • DRINGEND ADVIES: DRAAG EEN MONDKAPJE IN DE PUBLIEKE BINNENRUIMTES
  • HOUD MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND
  • MAXIMAAL 2 PERSONEN TEGELIJK IN HAVENKANTOOR
  • BIJ SYMPTOMEN VAN VERKOUDHEID: GA NAAR HUIS!

Dubbel liggen is toegestaan met de boeg naar de haveningang toe.
De douche- en wasvoorzieningen en toiletten zijn om en om geopend.
Desinfectiemateriaal aanwezig.

Voor passanten zijn de volgende richtlijnen opgesteld door de gemeente Hoorn:

Pleziervaart

De havens blijven open onder bepaalde voorwaarden. Uiteraard gelden de door het RIVM opgestelde regels ook aan boord en daarbuiten. Voor de havens specifiek geldt:

  • Voor aankomst aanmelden bij de havenmeester, telefonisch of per marifoon (zie overzicht onder dit bericht);
  • Er zal door de havenmeester worden gevraagd of er mensen aan boord zijn met ziekteverschijnselen. Indien dit het geval is, mag u aanmeren op de aangewezen plaats, maar mag u de boot NIET af en moet u BINNEN blijven. De havenmeester zoekt contact met de dienstdoende huisarts, die vervolgens gaat afstemmen met de GGD voor verder te nemen acties.

Tot slot:
Neem dit virus serieus. Houd 1,5 meter afstand, ook op de steigers. Was uw handen zeer regelmatig. Vermijd grote groepen met mensen als u aan wal bent, maar geniet wel van onze mooie haven en stad!

Blijf gezond en als u gaat varen, een behouden vaart!

 

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur

Jannie de Boer