+31-229-213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Aankondiging lezing:

 Rolf Schrama zaterdag 1 februari 2020 in de Loods

…In het begin ging ik als een woeste tekeer. Aan het einde van de dag was ik uitgeput. Mijn coach zei: ‘Rolf, je moet niet vechten tegen de wind. Gebruik hem om vooruit te komen.’ Eigenlijk gold hetzelfde voor mijn handicap. Je kunt er wel tegen vechten, maar het is een gevecht dat je simpelweg niet kunt winnen. Zeilen is net als het leven. Als de zeilen verkeerd staan afgesteld verloopt de tocht stroef. Soms is een kleine aanpassing al genoeg om weer in balans te komen, soms moet het roer om.”

Begin 2014 werd Rolf stuurman op de tweemansboot, de Skud18. Samen met  bemanning Sandra Nap vormde hij een nieuw team. In 2015 werden ze Europees Kampioen in Valencia en begin 2016 haalden ze een vierde plaats op het WK in Melbourne. Daarmee kwalificeerden ze zich voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waar het duo uiteindelijk eindigde op een zevende plaats.

Tijdens deze inspirerende lezing vertelt Rolf zijn levensverhaal. En over zijn geleerde lessen uit zijn leven als topsporter, econoom en met zijn leven met een beperking

Leuk om te weten: de Skud’s die in bezit zijn van de WSV Hoorn zijn van Rolf en Sandra geweest.

Datum:                            Zaterdag 1 februari 2020

Aanvang lezing:                20.30 uur

Aanmelden niet nodig