+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Een nieuw initiatief van WSV Hoorn: DE ZEILPAS!

Zeilen zonder zorgen met DE ZEILPAS van WSV Hoorn.
Met de Zeilpas kunnen leden van WSV Hoorn varen met zeilboten die door de vereniging ter beschikking worden gesteld.
De Zeilpas vloot bestaat uit twee J22’s en uit zeilboten die de vereniging al in bezit heeft, zoals Skuds, Zoom’s en Qubes.

Om deze boten te gebruiken kunnen leden van WSV Hoorn een zeilpas aanschaffen. Via een online reserveringsysteem kunnen ze dan de boten reserveren en er zelf mee varen.

De achtergrond van dit initiatief is om nieuwe leden te werven, maar ook om jeugdleden binnen onze verenging te behouden.
Omdat we een tendens zien dat vooral jonge mensen geen boot meer aanschaffen, maar wel graag een boot willen huren is in navolging van andere verenigingen de Commissie Zeilpas opgericht.
Deze commissie zorgt er voor dat leden, die geen eigen boot, toch kunnen zeilen.

De prijs van een zeilpas is € 230,00 per jaar en voor een jeugdlid, t/m 18 jaar, € 115,00 per jaar. Zeilpashouders moeten lid zijn van WSV Hoorn. Voor nieuwe leden, die een zeilpas aanschaffen, geldt voor het eerste jaar een korting van 50% op het lidmaatschap.

De boten beschikbaar voor zeilpashouders.
De boten kunnen ook gebruikt worden om wedstrijden te varen. Het zou mooi zijn als er bijvoorbeeld een (jeugd)team ontstaat die met de J22’s meedoet met de clubwedstrijden.

Ook het start van het zeilseizoen heeft een andere kleur gekregen door het covid-19 virus.
Het zeilen met de J22 is onder restricties nog steeds mogelijk met inachtneming van alle RIVM richtlijnen aangevuld met de restrictie: alleen gezinsleden of maximaal 3 personen. Mocht het zijn dat er vanuit de overheid strengere richtlijnen worden uitgegeven dan zullen we ons hierop richten.

De Commissie Zeilpas bestaat uit de volgende personen:
* Jos van Kerckhoven
* Beert Wassenaar
* Klaas Poeze
* Sabrina Morsink
* Peter Zomerdijk
* Matthijs Hardeman
* Rudi Fine

Als er vragen zijn kun je die mailen aan: zeilpas@wsvhoorn.nl.