+31 229 213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Als ik als blinde kan zeilen, kan jij het toch ook!

ronald boefIk ben Ronald Boef, ik ben blind en speel golf. Ik neem deel aan golftoernooien over de hele wereld. Naast het golfen zeil ik ook bij Sailability Hoorn. Ik vind het zo’n geweldige ervaring dat ik het inpas in mijn trainingsschema’s en wedstrijden. Zeilen biedt mij een gevoel van vrijheid.sailabilitybootje

Dit seizoen ga ik proberen alleen in een boot te zeilen. Er kan niks gebeuren hoor. De boot kan niet omslaan en ook niet zinken. Ook vaart er een andere boot in de buurt. Uit deze boot krijg ik aanwijzingen en indien nodig andere hulp. Wil jij het gevoel, dat jij je eigen koers kan bepalen ook eens ervaren, kom dan een keer zeilen op een van de Open zeildagen. En weet je wat, de eerste keer is nog gratis ook. Kijk voor verdere indrukken is op de facebookpagina van Sailability Hoorn (www.facebook.com/sailabilityhoorn). Als je hem leuk vindt, like deze pagina dan zodat je vrienden hem ook zien. Ook op de website van Sailabilty Nederland (www.sailability.nl) vind je nog informatie.

Beste ouder(s), verzorger(s), toekomstige zeilers,

De missie van Stichting Sailability Nederland is dat mensen met een handicap  binnen een redelijke reisafstand van de zeilsport kunnen genieten.

Bij Watersportvereniging Hoorn zijn enthousiaste vrijwilligers die het zeilen voor mensen met een beperking mogelijk  maken.

Inmiddels heeft een groep volwassen zeilers de weg naar de haven gevonden maar we zouden het ook leuk vinden om de jeugd bekend te maken met zeilen.

We varen met aangepaste Hansa 303 van Sailability. Deze boot kan door een of twee personen gezeild worden. Dit maakt de boot voor zowel de beginnende als de gevorderde zeiler geschikt.

Omdat er een instructeur mee gaat is ervaring geen must. De bootjes kunnen niet omslaan maar toch vaart er altijd een rubberboot mee voor de zekerheid.

Wilt je meer info of je opgeven? Jacquelien van Grootheest is contactpersoon van Sailability Hoorn. Zij is te bereiken via sailability@wsvh.nl

Laat je handicap achter op de steiger op:

Zaterdag 14 mei 2016                                                                     Zaterdag 6 augustus 2016

Zaterdag 28 mei 2016                                                                     Zaterdag 20 augustus 2016

Zaterdag 25 juni 2016                                                                     Zaterdag 3 september 2016

Zaterdag 2 juli 2016                                                                         Zaterdag 24 september 2016

Zaterdag 23 juli 2016                                                                       Zaterdag 1 oktober 2016

Logo-sailability