+31-229-213540 havenmeester@wsvhoorn.nl

Sailability

Logo sailability

gehandicaptensail

Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is zeilen voor jou mogelijk.
Heb je altijd al eens willen zeilen? Wil je kennismaken met deze heerlijke watersport? Maar heb je het door omstandigheden, welke dan ook, niet eerder aangedurfd? Of, ben je al een ervaren zeiler en wil je dit vaker doen?
Sailability zorgt ervoor dat ook jij kunt (leren) zeilen! Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Neem Contact met ons op en kom naar onze Zeildagen.
Onze droom is dat er overal in Nederland mogelijkheden zijn om het water op te gaan. Wij roepen watersportverenigingen en zeilscholen op om samen met ons het zeilen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap te realiseren.
Kunnen wij bij jouw vereniging ook zeildagen organiseren? Of wil jouw vereniging zelf iets opzetten en hebben jullie kennis en middelen nodig? Samen kunnen we veel mogelijk maken. Lees meer onder Watersportverenigingen

SAILABILITY WSV HOORN

De Watersportvereniging Hoorn organiseert samen met de Stichting Sailability Nederland een tiental zeildagen waar deelnemers onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer. De eerste zeildag staat gepland op 19 mei aanstaande.
De deelnemers maken tijdens de zeildagen kennis met de zeilsport. Er wordt gevaren in Hansa 303, 303 s en de skud. Deze boten kunnen niet omslaan en niet zinken. Als je nog niet zelfstandig kunt zeilen gaat er altijd een instructeur mee. Daarnaast wordt je ook nog begeleid door vrijwilligers in een volgboot.
Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen. Met andere woorden: “Veiligheid staat natuurlijk voorop”.
Er zijn voorzieningen waarmee iedereen aan boord kan komen. De speciaal ontworpen bootjes kunnen worden aangepast aan specifieke wensen. Bijvoorbeeld: voor mensen met weinig zitbalans worden de boten voorzien van een speciaal zitje, kussens en schuimrubber. Uiteraard zijn er zwemvesten beschikbaar.

GA OVERSTAG EN MELD JE AAN

Heb je een lichamelijke beperking en wil je graag (leren) zeilen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan voor deze of een van de andere unieke zeildagen. Stuur een mail naar sailability@wsvhoorn.nl. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegezonden. Deelname kost € 15,00 per keer. Dit is voornamelijk ter dekking van de directe kosten zoals de brandstof voor de begeleidingsboten en onderhoud van het materiaal. Je mag dan 1 ½ uur zeilen. Meer informatie over aangepast zeilen (en leuke video’s) lees je op www.sailability.nl.

DATA EN LOCATIE

De andere data waarop de zeildagen dit jaar worden georganiseerd zijn;19 mei, 3 juni, 30 juni,14 juli, 22 juli, 4 augustus, 18 augustus, 25 augustus, 2 september, 15 september.
De zeildagen vinden plaats bij Watersportvereniging Hoorn aan het Julianapark 1 in Hoorn. Er is een aangepast toilet en een traplift naar de kantine.

WORDT VRIJWILLIGER BIJ SAILABILITY HOORN

Voor de door de Watersportvereniging Hoorn georganiseerde tien zeildagen waar deelnemers met een beperking onder begeleiding kennis kunnen maken met zelfstandig zeilen op het Markermeer zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger help je bij het op- en aftuigen van de boten, het in- en uitstappen van de zeilers en het instrueren en/of begeleiden van de zeilers op het water. De zeilers beleven veel genoegen aan hun zeilbeurt. Hier onderdeel van uit te mogen maken als vrijwilliger geeft een zeer fijn gevoel. Als vrijwilliger ben jij een aantal van de zeildagen actief. Het aantal bepaal jezelf. Mensen die een rubberboot mogen besturen (vaarbewijs B) en/of ervaren zeilers zijn die instructie kunnen geven zijn van harte welkom. Mocht je deze capaciteiten niet of nog niet voldoende hebben meldt je dan toch aan. Aan begeleiding in de rubberboot en/of hulp op de wal is ook altijd behoefte.

De eerste zeildag staat gepland op 19 mei aanstaande. De andere zeildagen zijn op 26 mei, 3 juni, 30 juni, 14 juli, 22 juli, 4 augustus, 18 augustus, 2 september en 15 september.  Er is een reserve dag ingepland voor het geval onverhoopt een vaan de andere dagen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden moet worden afgelast. Deze reserve dag is 25 augustus. Ga net als de zeilers overstag en meld je aan. Stuur een mail naar sailability@wsvhoorn.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. De zeildagen vinden plaats bij Watersportvereniging Hoorn aan het Julianapark 1 in Hoorn.